فرق روانپزشک، روانشناس و متخصص مغز و اعصاب؟
‼️تفاوت روانپزشک، روانشناس و متخصص مغز و اعصاب را بدانیم؟
سلام و عرض ادب خدمت کاربران وب سایت روان شناسی افرا در این مقاله در مورد تفاوت های روان شناسی، روان پزشک و متخصصین مغز و اعصاب صحبت می کنیم.
نورولوژیستها (متخصصان مغز و اعصاب)، روانپزشکان و روانشناسان اگرچه حوزه های کاری مشخصی دارند و تخصصهای جداگانهای میگیرند، از سوی بسیاری از مراجعان و بیماران ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شوند.
اینکه چه زمانی باید به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کرد، چه زمانی به روانپزشک و چه زمانی به روانشناس، ممکن است سوال بسیاری از مردم باشد.

روان شناس
اصولا روانشناس فردی است که با گرفتن مدرک لیسانس، فوقلیسانس و دکترا در رشته روانشناسی، روانشناس شده است و میتواند با استفاده از رویکردهای رواندرمانی متفاوت و پروتکل های علمی ثابت شده در زمینه های مختلف به مراجعانش کمک کند.
روان پزشک
اما روانپزشک، پزشک متخصصی است که دوره عمومی پزشکی را طی کرده و پس از آن در رشته اعصاب و روان تخصص گرفته است و قادر به تجویز دارو در مورد بیماریهای اعصاب و روان می باشند.

متخصص مغز و اعصاب
در رشته مغز و اعصاب (نورولوژی) گرفته تا بتواند بیماریهایی مانند تشنج، اماس، میگرن و سردردهای مختلف، فلج، سکته مغزی و کمردردهای مزمن و بیماریهایی از این قبیل را تشخیص دهد و درمان کند.
روانپزشک نیز میتواند در درمان اضطرابها، افسردگیها و سایر مشکلات اعصاب و روان از طریق دارو درمانی و روان درمانی به مراجعانش کمک کند. اما روانشناس نمیتواند دارو تجویز کند و معمولا رواندرمانی میکند.
ضمنا این نکته را هم باید یادآور شویم که جراح مغز و اعصاب هم میتواند جراحیهایی مانند برداشتن انواع تومورها یا دیسک کمر را انجام دهد .